וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים הִנֵּה נָתַתִּי לָכֶם אֶת כָּל עֵשֶׂב זֹרֵעַ זֶרַע אֲשֶׁר עַל פְּנֵי כָל הָאָרֶץ וְאֶת כָּל הָעֵץ אֲשֶׁר בּוֹ פְרִי עֵץ זֹרֵעַ זָרַע לָכֶם יִהְיֶה לְאָכְלָה.

בראשית א פסוק כט

קראתי את הפסוק הזה אלף פעמים, שפשפתי את העיניים כי חשדתי שאני לא רואה טוב, אבל בכל פעם נגלה לעיניי אותו הפסוק עם אותה המשמעות. אני לא גדול בתורה, אבל אני ירא שמיים ואני יודע שהשם לא התכוון לכך שנאכל חיות. ההוכחה הטובה ביותר לכך היא הפסוק הזה שציטטתי בראש הכתבה, שמורה לנו כי אלוקים ציווה אותנו לאכול פרי עץ וזרע. חיפשתי וחיפשתי אבל בשום מקום אחר לא נצטווינו לאכול פרה, הודו או תרנגולת, בטח ובטח לא חזיר.

אז יש כאלו שעוברים לטבעונות בגלל שהם רוצים לעבור לאורח חיים בריא יותר, יש ברי מזל שנולדו לתוך בית טבעוני, יש שעברו לטבעונות בגלל חמלה לבעלי חיים, אחרים בגלל איכות הסביבה. אני? אני עברתי לטבעונות בגלל השם יתברך. מהפסוק החשוב שהבאתי בתחילה עולה כי התזונה הטובה ביותר לאדם באשר הוא, לא רק לאדם היהודי, היא טבעונות. ואם לא די בכך, אז יש גם את מצוות "צער בעלי חיים" שיש לה שורשים במקרא, בתלמוד ובמקורות יהודיים חשובים נוספים.

ממולאים

אורח חיים טבעוני קיים כבר אלפי שנים

ואני לא היחיד. יש גדולים בתורה שבחרו באורח חיים טבעוני מאותן הסיבות שאני בחרתי, בין היתר אפשר לציין את הרב שלמה גורן, הרב דוד כהן, שאר ישוב כהן ועוד רבנים רבים נוספים.

המזל הגדול שלי הוא שגם אשתי, אשת חיל שמצאתי, טבעונית כמוני. גם היא מאמינה שאורח חיים טבעוני הוא אידיאלי, גם היא דואגת לאיכות הסביבה ולבעלי חיים כי גם היא מאמינה בשם. מדי יום היא מכינה לנו ארוחות טבעוניות נהדרות והיא תמיד מחפשת לחדש ולרענן את התפריט. אך בעוד היא אחראית לתזונה של המשפחה במהלך כל השבוע, אני אחראי על ארוחות סוף השבוע.

לאחרונה גיליתי כמה מתכונים טבעוניים נהדרים, שהם ממש לא לטבעוניים בלבד והיום אשתף אתכם באחד הטובים שבהם – מתכון טבעוני לפלפים ממולאים, שהוא גם פרווה כמובן.

אתם מוזמנים לנסות אותו בבית. לא משנה איזה אורח חיים בחרתם,  במה או במי אתם מאמינים, זהו מעדן שכולם יכולים ליהנות ממנו.

פלפלים ממולאים בעדשים ואורז / מתכון מאת סוגת בשיתוף צילה עופר

המתכון מתאים ל – 8 מנות

זמן הכנה – כשעתיים

טבעוני

פרווה

ממולאים

הרכיבים הדרושים:

כוס אורז בסמטי קלאסי

350 גרם עדשים ירוקות

8 פלפלים אדומים

1 יחידה פלפל אדום – לפרוס

1.5 גזרים – לגרד בפומפייה

ביצה

בצל – לקצוץ

2 כפות פטרוזיליה - לקצוץ

2 כפות כוסברה – לקצוץ

כף שמן, רצוי שמן קנולה

חצי כפית סוכן לבן

מים חמים

כפית פפריקה מעושנת

כפית פלפל

מלח

ממולאים

מצרכים עבור הרוטב:

3 כפות רסק עגבניות

בצל לבן – לקצוץ

כף אבקת מרק – פרווה

חצי כפית סוכן לבן

4 כפות שמן זית

כף מלח

1.5 כפיות פלפל שחור

ההכנה:

השרו את העדשים במים לשעה שעתיים.

חתכו את חלקם העליון של הפלפלים ושימרו אותם בצד. בינתיים נקו את הפלפלים מהתוכן שלהם.

האורז: בשלו אותו חצי בישול, קרי: הניחו אותו בסיר עם הרבה מים, הביאו לרתיחה ובשלו למשך 10 דקות. בתום הבישול סננו את האורז.

להכנת המילוי: במחבת חממו את שמן הקנולה וטגנו מחצית מכמות הבצל שקצצתם למשך כ – 3 דקות.

סננו את העדשים והוסיפו אותם לבצל. ערבבו.

הוסיפו לעדשים והבצל חצי כפית פלפל שחור, פטרוזיליה, כוסברה, חצי כפית פפריקה, כוס מים חמים וכפית מלח. כסו ובשלו למשך כ – 15 דקות או עד אשר העדשים הירוקות רכות. אם יש צורך בעוד מים חמים במהלך הבישול, הוסיפו.

במקביל: במחבת נוספת חממו שמן וטגנו בו את שאריות הבצל ביחד עם פלפל אדום אחד, מלח, גזר, כפית פפריקה, מלח וחצי כפית פלפל ובשלו אותם למשך כ – 7 דקות או עד אשר הירקות הופכים רכים. העבירו את התערובת למעבד מזון, הוסיפו ביצה, קורט סוכר וטחנו עד שמתקבל מעין ממרח.

סננו את העדשים שנותרו והוסיפו אותם לאורז. כמו כן, הוסיפו גם את הממרח. ערבבו היטב היטב.

להכנת הרוטב: צפו את הבצל הפרוס בקצת סוכר ומלח. בסיר רחב חממו שמן וטגנו בו בצל. הוסיפו שמן זית, תבלינים ורסק עגבניות.

הכנת המילוי: מלאו את הפלפלים שניקיתם בתערובת העדשים והאורז ומלאו רק שלושת רבעי מגובה הפלפל, לא עד הסוף. כסו כל פלפל בחלק העליון שלו, ששמרנו בצד.

הניחו את הפלפלים בסיר עם הרוטב והוסיפו מים חמים עד שהפלפלים מכוסים. הרתיחו, והנמיכו את האש. המשיכו לבשל עד שהאורז מבושל והפלפלים רכים.

זהו, הגישו

שיהיה בתאבון.