"אבל מה אתם אוכלים?", זאת אולי השאלה הכי נפוצה אולי שטבעונים נשאלים. מעבר להיותה צורך קיומי, אכילה היא עניין תרבותי ועניין של הרגל, ורובנו הורגלנו שארוחה ללא מוצרי חלב או בשר היא לא ארוחה. האם זה באמת נכון? בואו נבדוק.

טבעונים ונהנים – מתכונים שיפתיעו גם את הוותיקים

כל טבעוני שכבר מתמצא בעניינים זמן מה מכיר את הבעת ההפתעה על פניהם של אוכלי כל כשהם נתקלים במתכון טבעוני שמפיל אותם מהרגליים, והאמת שלא חסרים כאלה. המבורגרים במתכון סודי, חזה עוף שבכלל עשוי מסויה, קציצות ירקות בטעמים נימוחים שמזכירים את המזרח – כל אלו סוללים את דרכה של הטבעונות בעולם ומפיצים את הבשורה: אוכל טבעוני הוא אוכל בריא, מזין וטעים בטירוף!

אם חשבתם שמיציתם את כל האפשרויות, אם אתם שוברים את הראש ולא מוצאים רעיון למתכון חדש או שאתם מחפשים את הדבר הבא שידליק את החברים שלכם, הנה כמה רעיונות שיעשו את זה:

ירקות

רוסטביף שיפיל אתכם מהרגליים

יותר ויותר חברות מכניסות לקו הייצור שלהן מוצרי "בשר" המבוססים על סייטן, סויה ורכיבים אחרים. הטכנולוגיות המתקדמות מאפשרות לשפים המדופלמים ליצור קסמים עם מספיק ניסיון, ידיים טובות ואהבה אמתית לדבר. מתכוני רוסטביף, קורנביף, קלופס ומוצרי "בשר" אחרים שאוכלי בשר פשוט משתגעים עליהם, יפילו את האורחים שלכם מהרגליים וגם את אלה שנשבעים שבשר מעולם לא היה המאכל החביב עליהם. עם התיבול הנכון, צורת ההכנה המתאימה והטאצ' האישי, הקורנביף שלכם ייעלם בתוך שעות ספורות.

אותה גברת בשינוי אדרת

לפעמים, כל מה שצריך כדי להפתיע עם מתכונים טבעוניים הוא להכניס טוויסט קטנטן במתכון שאתם כבר מכירים היטב. פלאפל, למשל, יכול לקבל טוויסט מטריף חושים כשהוא עשוי מעדשים דווקא, כוסמת או אפונה. טופו יכול להפוך תוספת מטריפה למוקפץ שלכם כשהוא מתובל באיזון הנכון, קוסקוס בכלל לא חייבים להכין מסולת ומאפינס העשויים מכרובית או ירקות קראנצ'יים אחרים יחממו את החורף, הקיבה ואת הלב. כדי להפתיע את האורחים שלכם עם טוויסטים פשוטים אבל בלתי צפויים, אתם יכולים להתחיל מחיפוש רעיונות באתרי אינטרנט או פשוט להתפרע עם רעיונות משלכם.

באופן זה למשל, ידעתם שעדשים שחורות ואגוזי מלך יכולים להפוך להיות מעדן של ממש, שייקחו את הכבד הקצוץ בהליכה? שדלעת וערמונים יהפכו את החורף שלכם לחוויה בלתי נשכחת? שילובים שלכאורה נראים בלתי אפשריים, הופכים את המטבח לריגוש מתמשך כשמעזים לשנות הרגלים.

מסעדה טבעונית

שילוב מתכונים מתרבויות שונות

אחד היתרונות הגדולים שמטבחי הפיוז'ן ורוח התקופה מאפשרים הוא השילוב בין טעמים מתרבויות שונות. אם עד היום היה נהוג להפריד בין המטבח האירופאי למטבח הים תיכוני, בין המטבח ה"מזרח רחוקי" ובין המטבח האמריקאי, בשנים האחרונות אנחנו יכולים לראות בכל מסעדה שילוב של טעמים מגוונים, לפעמים אפילו באותה המנה. השילוב הזה מקפיץ את החך והופך כל מנה לחגיגה של טעמים.

איך עושים את זה? פשוט, מעזים. אם בא לכם לשלב טעמים חריפים ברוטב עם טעמים עדינים במנה עצמה, או להכין לחם הודי עם ממרחים ורטבים מהמטבח הים תיכוני  – לכו על זה. רוטב של מפרום, טביח' (תבשיל ירקות וקטניות) ולימונים כבושים המשולבים במתכונים מהמטבח האירופאי יכולים להפוך להיות קינוחים מרתקים.

יכול להיות שתגלו שדווקא במקומות הכי לא צפויים – תמצאו את מה שחיפשתם.