לפעמים מתחיל לו טרנד שכובש את ליבם של רבבות ולא ברור איך הוא בכלל התחיל. זה בדיוק מה שקורה עכשיו עם עוגות ביסקוויטים. עוגת ביסקוויטים מככבת כבר כמה חודשים בסטטוסים בפייסבוק, כדוגמנית ראשית בתמונות באינסטגרם, כרעיונות למתכונים באתרי בישול וגם בתוכניות בישול של קונדיטורים מוכרים ומפורסמים.
אז נכון לא כל כך ברור מה התחיל את הטרנד הזה, עוגות ביסקוויטים הרי לא הומצאו היום או לפני שנתיים, הן כאן אתנו כבר שנים. מה שכן ברור הוא - מה כוח המשיכה שלה.
עוגת ביסקוויטים - הקינוח המושלם
בראש ובראשונה זה הטעם והמרקם המדהימים שלהן. עוגות ביסקוויטים הן נימוחות ופשוט נמסות לנו בפה. מהחטאים המתוקים האלו ששווה לבקש עליהם סליחה ביום כיפור. המתיקות העדינה, שילוב הטעמים המדויק הזה שבין הביסקוויט לבין הקרם שמתווך בין כל שכבת ביסקוויטים, אין להם אח ורע.
אחרי כן חייבים לציין את קלות ההכנה של רבות מעוגות הביסקוויטים.
אפשר להכין אותן במהירות יחסית, לא צריך תנור אפיה לכן זה מתאים גם לסטודנטים/יות במעונות או לכל מי שיש מטבח דל באמצעים, המרכיבים פשוטים וחלק מהם נמצאים בכל בית ממילא. בנוסף, גם לא צריך יום לימודים ארוך כדי להכין מתכון עוגת בסקוטים משגעת. זה פשוט למדי.
נמשיך עם זה שכולם אוהבים עוגת ביסקוויטים. לא משנה מאיפה באתם, לאן אתם הולכים, בני כמה אתם, ומה המגדר שלכם – לא נתקלתי באדם אחד שאמר "לא" כשהצעתי לו עוגת ביסקוויטים. כן פגשתי אנשים שרבו על הפרוסה האחרונה שנותרה מהעוגה (לכולם שלום, אגב).
ונסיים בזה שיש יותר מגרסה אחת ויחידה לעוגת ביסקוויטים. לכל אחד ואחת יש את הטוויסט שלו/ה לעוגה. אף פעם לא אכלתי עוגת ביסקוויטים באותו הטעם בדיוק. אחד מוסיף סוכריות צבעוניות, אחרת מוסיפים טוויסט של לימון, אחד משתמש בביסקוויטים שוקולד ואחרת בביסקוויטים קלאסיים. כל אחד והפרשנות שלו, וזה כל היופי.
מה הגרסה שאני נוהגת להכין?
הנה המתכון...שגם ילדים אוהבים
עוגת ביסקוויטים חלבית ססגונית / סוגת בשיתוף אוכל טוב, מאקו וענבל לביא
מה צריכים?
תבנית 20X26 סנטימטרים.
250 גרם ביסקוויטים שוקו
חצי כוס חלב
עבור קרם הגבינה:
שקית אבקת סוכר
חצי חבילה פודינג אינסטנט בטעם וניל
כפית תמצית וניל
1.5 גביעי שמנת מתוקה
גביע גבינת שמנת 25 אחוזי שומן
גביע גבינה 9 אחוזי שומן
שליש כוס סוכריות צבעוניות לעוגות
עבור קרם השוקולד:
50 גרם חמאה
רבע כוס חלב
10 גר' שוקולד מריר – לקצוץ
רבע כוס
שליש כוס סוכריות צבעוניות לעוגות
ההכנה:
הכנת קרם הגבינה: לקערת מיקסר הוסיפו שמנת מתוקה, סוכר, פודינג ואת תמצית הוניל. הקציפו על לקבלת קצפת אחידה ויציבה.
הוסיפו לקערת המיקסר את הגבינות והמשיכו להקציף למשך דקה או 2 דקות, עד שהתערובת אחידה.
קפלו עם מרית גומי לתוך קרם הגבינה את הסוכריות הצבעוניות, בעדינות, לאט ובהדרגה, עד שהסוכריות מתפזרות בצורה אחידה בקרם הגבינה.
הרכבת העוגה: טבלו קלות את הביסקוויטים בחלב ורפדו איתם את תחתית התבנית.
צקו חצי מכמות קרם הגבינה על שכבת הביסקוויטים הראשונה ושטחו.
על קרם הגבינה סדרו שוב שכבת ביסקוויטים מורטבים קלות בחלב.
על גבי הביסקוויטים צקו את מחצית קרם הגבינה שנותר.
הוסיפו שכבה שלישית של ביסקוויטים טבולים בחלב.
כסו את התבנית עם נייר אלומיניום או ניילון נצמד ואחסנו את העוגה במקרר למשך 4 שעות או למשך כל הלילה.
הכנת הציפוי: המיסו על האש או במיקרוגל את החלב והחמאה עד לרתיחה.
בקערה הניחו את השוקולד המריר הקצוץ.
צקו את החלב והחמאה המורתחים על השוקולד, חכו מעט וערבבו היטב. הניחו לקרם השוקולד להצטנן.
צפו את העוגה בקרם השוקולד המקורר ודאגו שהכיסוי יהיה חלק. הכניסו לשעה למקרר.
לפני ההגשה פזרו סוכריות צבעוניות והגישו.
בתאבון!