זוג מתחבק

אחד הפירות שאולי הכי מזוהים עם הקיץ שכולנו מחכים לו כל השנה הוא אבטיח, כאשר ישנם אנשים אשר אוהבים לאכול אותו לבדו ויש כאלה שאוהבים לחתוך אותו לקוביות קטנות ולהוסיף לו קוביות של גבינה בולגרית. לאחרונה הופתענו לראות שיחוק מדהים עם מה אפשר לעשות באמצעות שימוש בפרי האבטיח בתכנית הריאליטי העוסקת בבישול ׳מאסטר שף׳ בה המתמודדת לנה הפתיעה בעוגת אבטיח מרשימה בתוספת לבנה ושמן זית, סורבה אבטיח עם נענע יבשה ומשקה אבטיח עם ערק.

האבטיח הוא פרי שמזכיר לכולנו את הילדות, כאשר אכלנו אבטיח קר ביום קיצי חם בחוף הים אך הוא מתאים גם כקינוח לארוחה היות והוא מתוק מאד ואף בריא יותר כמעט מכל קינוח אחר שנגיש.

אחד מסימני ההיכר הבולטים של האבטיח פרט לצבעו האדום בוהק הוא הגרעינים שבו אך בשנים האחרונות הצליחו בחקלאות להנדס זנים של אבטיחים מופחתי גרעינים ואף אבטיחים ללא גרעינים כלל, דבר אשר מקל על אכילת האבטיח. האבטיח ברובו מכיל מים וליקופין, כאשר ליקופין הוא חומר שלא מיוצר על ידי גופנו ועלינו לצרוך אותו מן החי.

הליקופין, שהוא גם החומר שנותן לאבטיח את צבעו האדום, הינו חומר נוגד חמצון עוצמתי אשר נספג בגוף יחד עם שומן או מזון שומני.

רבים חושבים שמכיון והאבטיח נחשב לפרי מתוק מאוד הצריכה שלו מלווה בכמות אסטרונומית של קלוריות ולכן שואלים דיאטנים רבים כמה קלוריות יש באבטיח. תופתעו לגלות שהתשובה היא שיש באבטיח אך ורק 30 קלוריות ל-100 גרם פרי. הבעיה היא שאנשים נוטים לצרוך כמות גדולה שלו בלי לשים לב ואז הצריכה הקלורית הופכת גבוהה.

פרט ללקופין אשר אותו כבר ציינו, האבטיח עשיר בויטמין C, ויטמין A ובמינרלים כמו מגנזיום, סידן ואשלגן אשר מסייעים לפעילות התקינה של הגוף.

למידע על מוצרי דיאטה לחצו >>

יתרונותיו של האבטיח

  • בראש ובראשונה לאור כמות הליקופין הגבוהה שבו האבטיח יעיל במניעה של תהליכי הזדקנות ונזקי שמש בעוד לאחרונה הוכח כי הליקופין מסייע במניעת סרטן.
  • האבטיח מסייע בתהליכי הרזייה שכן תודות לכמות המים והמינרלים הגבוהה שלו הוא מזרז תהליכי חילוף חומרים ומקנה תחושת שובע.
  • האבטיח מסייע לגוף בפעולת העיכול ותהליך חילוף החומרים ועל כן יעיל במצבים של עצירות.
  • האבטיח מסייע לפעולת כבד תקינה ועוזר לגוף בניקוי רעלים שונים.
  • בכוס קוביות אבטיח ישנם כ-20% מהכמות היומית של ויטמין C שעל אדם מבוגר לצרוך ובכך הוא צורך חומרי ניגוד חמצון אשר מסייעים להקטין את תנועת הרדיקלים החופשיים.