הפוסט הבא נכתב במטרה לספר לכם על סוד קסמם של זרעי הצ’יה ותוך כדי גם על הסגולות הרפואיים שלהם, על הרכיבים התזונתיים אותם הם מכילים, על תרומתם לגוף ולא פחות חשוב לעדכן אתכם לגבי הכמות המומלצת לצריכה של זרעי הצ’יה ובאילו מזונות ומשקאות ניתן לשלב אותם.
קצת רקע
זרעי הצ’יה מגיעים אלינו היישר מדרום אמריקה הטרופית. בני המאיה והאצטקים היו צורכים אותם והיו עושים בהם שימוש למגוון של צרכים ופתרונות רפואיים. הם מגיעים בשני צבעים: שחור ולבן. השחורים מזכירים קצת פרג והלבנים שומשום. הם אינם מאופיינים בטעם או בריח מיוחדים. לא בכדי כבשו בסערה זרעי הצ’יה את רשימת מזונות העל, הם מאופיינים במגוון עצום של יתרונות וסגולות רפואיים ובריאותיים.
מה זרעי צ'יה מכילים?
זרעי הצ’יה מכילים כמויות גבוהות של מינרלים, ויטמינים, נוגדי חמצון ושאר רכיבים מעולים. הם מכילים חומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3 ואומגה 6 אשר ידועות ביכולתן לאזן את רמות הכולסטרול בדם, מפחיתות את הסיכוי להיווצרות של מחלות לב וכלי דם ואף מייעלות תהליכים קוגנטיביים רבים. ברזל, סידן, חלבונים, אשלגן, ויטמין סי ושאר רכיבים נמצאים באופן טבעי בזרעי הצ’יה.
יחד עם זאת, צריכה יומיומית או אפילו שילוב של זרעי הצ’יה כמה פעמים בשבוע תסייע לאזן את רמות לחץ הדם, הכולסטרול והסוכרים בדם. הם מסייעים גם להפחית את הרצון העז שלנו למתוק, מעולים כתמיכה בתהליכי הרזייה והורדה במשקל, מעניקים לנו רמות גבוהות של אנרגיה ועוד.
איך משתמשים בזרעי הצ’יה?
ובכן, את הזרעים ניתן לפזר בסלטים טריים לפי טעמכם האישי, לשלבם בתוך מנות יוגורט ופירות טריים, לשלבה במאפים, להכין ממנה ג’לים לפני אימונים שכן היא מספקת כמות גבוהה של אנרגיה. בנוסף אפשר לשלבם גם בטחינה, במרקים ובממרחים. הצ’יה גם מניעה את הדם ולכן מצוינת לאנשים המחפשים לנקות את המערכת מבפנים.
מהצ’יה מומלץ לצרוך בין 10-20 גרם ביום.
שילובה כחלק בלתי נפרד מאורח חיים בריא ומאוזן יסייע לשפר את תפקודה של מערכת העיכול, יסייע בשיפור מצב הרוח וישמור על גוף בריא, מאוזן ואנרגתי.