כל רוכב אופניים, שחיין, מרים משקולות או אצן יודע את החשיבות של אכילת חלבונים ופחמימות בין האימונים עצמם אך בעיקר אחרי האימון, זאת בשל העובדה שאנו מתאמצים כל כך בזמן האימון ולכן חייבים להחזיר לגוף את מה שאנחנו חייבים לו.
עיסוק רב נעשה בכל מה שקשור לחלון ההזדמנויות המטבולי, מה שנקרא בשפה המקצועית Anabolic Window שלמעשה מראה את הזמנים שבהם עלינו לספק לגוף שלנו תזונה מתאימה בכדי לעודד את התאוששות של השרירים ולייעל את תהליך הבנייה מחדש, זאת אחרי שבזמן פעילות, השרירים היו תחת סטרס ועברו סוג של הרס.
מה קורה בגוף שלנו בזמן ואחרי אימון הרמת משקולות?
בזמן ואחרי אימון מתרחשים מגוון של תהליכים לדוגמא התרוקנות של מאגרי הגליקוגן בשרירים. גליקוגן הוא בעצם מאגר הפחמימות שנמצא בתוך השרירים והוא זה שאחראי לנפח השרירים ומאפשר לנו לייצר אנרגיה שנותנת לנו את הכוח להפעיל את השרירים בזמן שאנו מרימים משקל כבד. המסקנה היא שברגע שאותם מאגרי גליקוגן התרוקנו כל היכולות שלנו והביצועים בזמן האימון נפגעות. יחד עם זאת, בזמן ואחרי אימון מתבצע פירוק חלבוני שריר זאת בשל לחץ מכני שמופעל על השרירים לצד התרקונות הגליקוגן.
חשיבות הפחמימות והחלבונים בזמנים הסובבים את האימון
מה שגורם למילוי של אותם מאגרים הוא צריכה מוגברת של פחמימות. מה שתורם לחידוש התאים, בניית הרקמות ועידוד תהליך אנאבולי שרירי הוא צריכה של חלבונים. לכן חשוב לשלב בין צריכה של חלבונים לצריכה של פחמימות עד 45 דקות מרגע שסיימנו את האימון. במידה ומדובר באימון עצים במיוחד, או באימון ממושך, יש לשלב את הרכיבים הללו בזמן האימון.
למעשה, שילוב שני אבות המזון הללו נותן מאין מענה פיזיולוגי לאימון. כלומר אנו משיגים פעולות הפוכות מהפעולות שמתרחשות בזמן האימון.
איך עושים את זה?
ניתן לבחור למשל בחצי מנת הגשה של אבקת גיינר המכילה שילוב אופטימלי בין פחמימות לחלבונים ואז חצי מנה נוספת אחרי האימון. אפשר לצרוך את כל המנה אחרי האימון, שוב זה תלוי ברמת העצימות של האימון.
מדוע דווקא גיינר?
משום שהפחמימות והחלבונים הנמצאים בתוך אבקת הגיינר הינם מהירי ספיגה ולכן הם נותנים מענה מעולה ומאפשרים לגוף לחזור לעצמו במהרה ולפצות אותו על האימון.
אולי גם יעניין אתכם:
גיינר הכי טוב בעולם - ביג מאס גיינר
כאן הבחירה הצרכנית שלכם נכנסת לתמונה. ביג מאס גיינר הינה אבקה המשלבת בין פחמימות מורכבות איכותיות המסייעות בחידוש מאגרי האנרגיה ומתפרקות בגוף בצורה הדרגתית לבין חלבונים מי גבינה התורמים רבות לתהליך התאוששות השרירים ובניית חלבונים בשרירים בזמן חלון ההזדמנויות. יחד עם זאת, ביג מאס גיינר פותח במטרה לאפשר לגוף לחומצות האמינו להגיע לזרם הדם ולנצלן גם אחרי האימון. 43.5 גרם של חלבון מי גבינה טהור לפני האימון או אחרי יסייעו לגופכם להפיק את המיטב מהאימון, לשמור עליו מפני תהליכי פירוק ולנצל היטב את חלון ההזדמנויות שניתן לכם.