ספורטאים ומפתחי גוף רבים מתחבטים בשאלה איזו אבקת חלבון לרכוש הרי יש בשוק תוספי המזון לספורטאים כל כך הרבה סוגים של אבקות חלבון מומלצות, חלקן עשויות מסוג אחד טהור של חלבון מרוכז, אחרות משלבות כמה סוגים של חלבונים, חלקן מיוצרות כאן בישראל, אחרות בארצות הברית, בגרמניה או בצרפת .
איזה אבקות חלבון מומלצות?
רובנו מעוניינים לצרוך אבקת חלבון כזו או אחרת מכמה סיבות:
- להשלים את צריכת החלבון היומית שלנו אותה אין אנו מצליחים להשיג מהמזון בעקבות פעילות גופנית מאומצת
- גיוון מקורות החלבון שאנו צורכים, שיפור הטעם תוך כדי ואחרי אימון, סוג של ציפייה למשקה של אחרי
- שיפור המטרות שלנו בין אם זה עלייה במסת שריר רזה, שיפור ביצועים ועוד…
בגדול יש כמה קריטריונים שהם מאוד חשובים לשים עליהם דגש ושאר הדברים יותר שוליים. הדבר הראשון הוא סוג החלבון שמכילה אבקת החלבון. החלבון עצמו הוא זה שלמעשה משפיע על כל התהליכים שמתרחשים בזמן ואחרי האימון בין אם זה תהליכי סנתוז החלבון מחדש, תהליכי בנייה וישקום, תהליכי ההתאוששות ועוד. לכן, חשוב לבחור באבקת חלבון מומלצת שמצד אחד מכילה חלבון איכותי, כזה הנספג בקלות ומאופיין ביחס ביולוגי גבוה ומצד שני שהריכוז שלו מספק כלומר שאכן נקבל את ההשלמה התזונתית ומנת החלבון שאנו רוצים לספק לגוף שלנו כי הרי ביצוע אימון עצים מחייב השלמה כזו בכדי למנוע הרס של הרקמות. ניתן לחלק את סוגי אבקות החלבון לשלושה סוגים עיקריים בהיבט הזה…
- אבקות המשלבות חלבון מי גבינה - חלבון איכותי הנספג בגוף במהירות ודוחה תהליכים קטבוליים כאן ועכשיו
- אבקות חלבון המכילות קזאין - חלבון בעל מנגנון ספיגה איטי, זרימה הדרגתית של חומצות אמינו, למי שמעוניין לאפשר לגוף להתאושש בהדרגה.
- אבקות המכילות כמה סוגים של חלבונים - הגוף נהנה מכמה יתרונות במקביל אך הריכוזים הם נמוכים יותר ברוב המקרים.
קריטריון חשוב נוסף מתקשר ישירות לחומצות האמינו שבאבקת החלבון. לחומצות האמינו יש המון תפקידים ביניהם שמירה על ריכוז הגליקוגן בגוף, עידוד סנתוז החלבון, תמיכה בתהליכי התאוששות, שיפור ההישגים ולכן כדאי לבחור באבקת חלבון שמכילה את אותן חומצות אמינו שהגוף לא מסוגל לייצר בזמן מאמץ בו הוא מצוי תחת סטרס.
ניתן גם לבחור את אבקת החלבון שלכם על פי התקנים בה היא מחזיקה שכן תקנים מעידים על איכות בטעם, במרקם, במרכיבים ובתהליך הייצור.
כמובן שמחיר, מותג, מתנות אותן אנו מקבלים כחלק מהרכישה תמיד ישפיעו עלינו אך הדבר החשוב ביותר הוא סוג החלבון וגם היחס בין החלבון לבין הפחמימה שכן יחס זה הוא תוצר ישיר של משקל גופנו והמטרה שלנו מהאימון עצמו.
אבקת חלבון אלפא חלב ישראל - מקום 1 ברשימת אבקות החלבון המומלצות
כאשר אנו בוחרים אבקת חלבון הדגש חייב להיות על הרכיבים ועל האיזון שבין החלבונים לפחמימות. אבקת חלבון אלפא חלב ישראל לא רק מיוצרת בתנאי מעבדה קפדניים כאן בישראל במפעל המתמחה בייצור חלבון מי גבינה, היא משלבת חלבון מי גבינה מרוכז וחלבון מי גבינה הידרולייז כך שהגוף מקבל נטו חלבון לגוף. חלבון איכותי לצד פחמימות מורכבות ביחס מושלם, שם את אבקת חלבון אלפא חלב ישראל במקום הראשון באבקות החלבון. אלפא מגיעה בשמונה טעמים מעולים, כולם מתערבבים בקלות ומספקים לגוף בדיוק מה שהוא צריך: רכיבים איכותיים הנספגים במהרה ולא מכבידים על מערכת העיכול, תמיכה בתהליכים פיזיולוגיים כמו בניית מסת שריר והתאוששות של השרירים.