רבים מאיתנו רואים בסוכר הלבן סוג של אוייב סמוי, שכן הוא נמצא בכל מקום, ולפעמים אנחנו בכלל לא מרגישים שאנו צורכים אותו. כמות הקלוריות אשר נמצאת בכפית סוכר לבן נחשבת לגבוהה. כפית סוכר מכילה למעשה 5 גרם סוכר שזה 20 קלוריות. יש קושי רב בחישוב כמות הסוכר הלבן שאנו צורכים ביום, ולכן בנושא זה יש להיות זהירים ועירניים. לדוגמא, אדם אשר רגיל לשתות בממוצע 4 כוסות קפה ביום, שכל אחת מהן מכיל 2 כפיות סוכר, צורך תוספת של 160 קלוריות ביום המגיעות אך ורק מסוכר. הבעייתיות בכך היא שסוכר לבן, הנחשב לפחמימה פשוטה, בעלת ערך גליקימי גבוה מאוד, מתפרקת במהירות במערכת העיכול ומעלה את רמות הסוכר בדם בצורה חדה. הקלוריות שאנו צורכים מהסוכר הלבן, לא נמצאות אך ורק בכפיות הסוכר שאנו מוסיפים למשקאות, אלא גם במוצרי חלב ממותקים (יוגורטים צבעוניים), משקאות מוגזים כמו קולה, גלידות, ממתקים ועוד. מדובר בסוכר סמוי אותו אנו לא רואים באופן ממשי, אך הוא נמצא שם, ועוד איך!. הדרך להימנע מצריכה קלוריות מוגברת המגיעה דרך סוכר היא פשוט לקרוא את הרכיבים הנמצאים מאחורי המוצר.
הבעייתיות עם צריכה מרובה של סוכר לבן
פרט לעובדה שצריכת סוכר מוסיפה כמות גבוהה של קלוריות לתפריט היומי שלנו, היא גם גורמת להפרשה מוגברת של אינסולין - ההורמון המופרש מהלבלב ומעודד את אגירתו של השומן בגוף. למעשה, רוב הסוכר אותו אנו צורכים נספג בסוף תהליך העיכול במעי הדק ובמערכת הדם. הסוכר עובר טרנספורמציה למקור אנרגיה - גלוקוז. הגלוקוז הוא האחרון שמספק דלק לתאים.
הסוכר שאנו צורכים, מובל ע״י האינסולין, מוכנס לתאים והתחושה שאנו מקבלים היא רצון לאכול או לצרוך עוד ועוד מתוק. בדיוק ככה משמינים. לאחר שהגוף קיבל את הסוכר שהוא זקוק לו, הסוכר הופל לגליקוגן, מאוחסן בתאים ומנוצל בתור אנרגיה זמינה. בנוסף, כמות קלוריות גדולה של סוכר, גורמת לגוף להפריש ויטמינים, ולכן צריכה של סוכר חייבת להתבצע בצורה מבוקרת, במיוחד בגילאים מבוגרים בהם יש סכנה לחלות בסוכרת, לפתח השמנת יתר ומחלות נוספות המתפתחות כתוצאה ממשקל עודף.