זוג מתחבק

בשנים האחרונות אנחנו הישראלים התחלנו להכניס תבלין חדש למתכונים שלנו בבית הלא הוא הכורכום המגיע בכלל ממטבחים אותנטיים כמו המטבח ההודי למשל. אז מסתבר, שהכורכום אותנו אנו מכירים מתבשילים ומתכונים כבר מזמן לא רק תבלין. שורש הכורכום מכיל חומרים הנקראים כורכומנואידים. אמנם לא מדובר במינרלים או בויטמינים אותם אנו חייבים לצרוך מהמזון במטרה לשמור על איזון פיזיולוגי תקין אבל… וזה אבל גדול… אלפי מחקרים נעשו בהקשר של הכורכום - השורש, כורכומין שזה החומר שהופך אותו לכתמתם כזה ולכמוסות כורכום. לכמוסות כורכום המכילות את הכורכומנואידים הללו יש את היכולת להתמודד עם מגוון עצום של תהליכים דלקתיים, החל מדלקות פרקים ומפרקים דרך בעיות במעיים ובמערכת העיכול ועד לבלימה של היווצרות תאים סרטניים מסוגים מסוימים בגוף. בנוסף נמצא כי צריכה של כמוסות כורכום מסייע בחיזוקה של המערכת החיסונית, מעלה את תנגודת הגוף ואפילו נמצאה הוכחה כי כורכום כטיפול משלים מסייע לאנשים המתמודדים עם מחלת הסרטן.

מדוע לא מספיק לצרוך רק את תבלין הכורכום

באבקה אותה מפיקים מהשורש עצמו יש מעט מאוד כורכומנואידים שהם בעצם החומרים הפעילים שמעודדים את הטיפול והמניעה של התהליכים הדלקתיים בגוף. בנוסף, פרט לעניין הכמותי, רמת הזמינות של הכורכום שמגיע כאבקה בתבלין היא נמוכה. לעומת זאת, בכמוסות כורכום יש כמות גדולה יותר של החומר ורוב הכמוסות גם משלבות חומרים נוספים כמו למשל פפרין מה שמגדיל את רמת הזמינות של החומר ומאפשר לו להיספג בצורה טובה יותר בגוף.

אילו עוד סגולות מיוחדות לכמוסות הכורכום?

ובכן, נמצא שכמוסות הכורכום תומכות, מאזנות ומסייעות במגוון עצום של מצבים רפואיים. הן מסייעות לטפל בבעיות עור כמו אקנה, פסרואזיס ודלקות בעור, מצוינות במצבים של דלקות פרקים - מסייעות להגמיש את המפרקים ולהפחית את הכאב במצבים של חוסר גמישות. יחד עם זאת, כורכומין עוזר גם באיזון רמות הסוכרים בדם, הוא בעל תכונות אנטי בקטריאליות, מגן על הכבד שלנו מרעלים, נוגד שלשולים ואף מסייע לטהר את מערכת הדם.

לכורכומין גם יש חומרים הנחשבים לנוגדי חמצון פעילים ועוצמתיים לכן הוא מסייע למנוע חוסר איזון בתנועת הרדיקלים החופשיים וזה גם ההקשר הישיר ליכולת שלו להתמודד עם תאים סרטניים מסוימים.

 לסיכום, נטילה של בין 1-2 כמוסות כורכום ביום מטיבה הן בהיבט הטיפולי והן בהיבט המניעתי. חשוב לוודא שהריכוזים של חומר הכורכומין גבוהים.